Logotype

Skapa dig ett liv utan stress

Publicerad i Kristianstadsjournalen December 1999

Det finns en gräns för människors effektivitet. Allt fler passerar den gränsen och bränner ut sig. Problemet är att de är så upptagna att de inte märker att de springer ifrån sig själva. Det viktigaste är att stanna upp, betrakta sig själv och ställa frågan "Vad är det jag håller på med?" Att lära sig förstå sitt beteende är första steget i stresshantering.

Vi föds med ett visst mått av "växtkraft", det vill säga livsenergi. Växtkraften håller oss igång och driver kroppens alla processer framåt under uppväxten . Den gör att barn läker mycket fortare än vuxna och att unga återhämtar sig snabbare från överansträngning och sömnbrist. Men beroende på hur vi hushållar med livsenergin räcker den olika länge. När vi är unga och friska kan den kännas som en outtömlig reserv – men det är den inte. Livsenergin är en tillgång, en resurs, som är till för att användas men inte förbrukas. Vi behöver hela tiden ge energi tillbaka till oss själva i form av näringsrik mat, motion, kärlek och glädje.

Det är bara du som kan påverka stressen i ditt liv, genom att bli medveten och göra förändringar för att må bättre. Det finns olika slags stress, många av livets stressmoment kan vi inte göra något åt, därför är det ingen ide att jaga upp sig över dem. T ex man irriterar sig för att datorn går för långsamt eller att det tutar upptaget i telefonen, trummar ilsket med fingrarna mot ratten vid varje rödljus listan kan göras lång. Detta är en onödig uppvarvning som tar energi och sliter på kroppen. Vi måste lära oss känna igen och undvika den. Det är bättre att spara oron tills när den är befogad, vissa påfrestningar och stress kan vi aldrig värja oss mot. Arbetslöshet, seperationer, sjukdom, dödsfall är exempel på icke valbar stress.

Stressen handlar mycket om rädslor, rädsla att inte hinna med allt och rädsla för att inte räcka till och duga som vi är. Vägen till tillfrisknande handlar om att sluta se hindren och istället fokusera på målen och finna lösningar för att förändra sitt liv positivt. Jag arbetar med Integrerad Tankefältsträning (ITT) som är en metod för att ta bort problemen, oftast rädslor, som blockerar vår energi och glädje. Det är denna känslomässiga blockering man behandlar och förändrar mycket effektivt med denna metod. När vi frigörs från stress och rädslor uppstår istället de känslor av välmående som utgör kroppens normala grundtillstånd.

Biopatins behandlingsmetoder är främst inriktade på att stärka kroppens läkande funktioner och hjälpa de organ som inte riktigt klarar av sina funktioner. Våra behandlingsmetoder är homeopati, örtmedicin, vitamin-och mineralterapi samt kostrådgivning.

Med detta vill jag också önska alla en lugn och skön jul och ett riktigt Gott Nytt År !

Ingela Broberg

Hälsocenter Ingela Broberg
Södra Kaserngatan 7
291 31 Kristianstad
Telefontid 8.00 - 9.00
044-20 97 90
[email protected]
Innehåll & upphosrätt: [email protected] © 2007, 2008, 2009, 2010
Hemsideproduktion: eTM - Eggertsen Teknik & Media.