Logotype

Satsa på dig själv

Publicerad i Kristianstadsjournalen Mars 2001

Inom oss finns en naturlig kraft som gör att vi läker och håller oss friska. Det handlar om att bli medveten om denna kraft - vår dolda potential - så att vi kan använda den för att må bra. Under 1990-talet har allt fler börjat intressera sig för hälsa och alternativa vägar till läkning och välbefinnande. Allt - från luften vi andas till det vi äter - påverkar vår ämnesomsättning positivt eller negativt. Immunförsvaret och avgiftningssystemet tar hand om gifter som kommer både utifrån och inifrån. Processen är dock mycket energikrävande och om kroppen överbelastas så pass att den inte förmår avgifta sig själv avsätts gifterna i de egna vävnaderna. Men vi märker det inte genast. Först efter många års överbelastning har en sådan mängd gifter ansamlats i kroppen att problemen kan upptäckas i form av symtom som reumatism, benskörhet, åderförfettning, högt blodtryck, njursvikt eller andra degenerativa sjukdomar.

Hav och sjöar dör när de blir alltför förorenade och syret tryter, men renas de till en viss nivå aktiveras deras självläkningssystem. Precis så fungerar det med oss människor (som består till två tredjedelar av vatten). När vi har börjat avgifta oss kommer kroppens eget självläkningssystem att ta hand om resten. Dock behövs positiv energi i form av mat, vila och rörelse. God hjälp har man också av homeopati, naturläkemedel och vitaminer och mineraler. Genom det västerländska sättet att betrakta kroppen som en maskin - uppbyggd av en mängd beståndsdelar (organ, nerver, celler ) - har man missat något fundamentalt som är den sammanhållande faktorn - livsenergin och dess betydelse för kroppens funktion. Det som driver kroppens alla processer är energi.

Innan kroppen utvecklar en fysisk sjukdom talar en tilltagande brist på energi, som ständig trötthet och nedstämdhet, om för oss att vi håller på att förlora vår livskraft. På detta stadium söker många läkare eftersom de vet att de inte är friska - de uppfattar signalerna att deras kropp förlorar kraft. Men ofta visar alla medicinska undersökningar och prover att det inte är något fel på dem eftersom det ännu inte har hänt något på det fysiska planet. Många sjukdomar är egentligen olika symtom på energibrist, kroppen saknar energi till sina livsuppehållande processer. Till grund för den diagnos jag ställer, ligger den klassiska akupunkturens lära. Varje organ har sina akupunktutpunkter på händer och fötter. För att fastställa grundorsaken till sjukdomen eller besvären, mäts akupunkturpunkternas värden (energin) med en elektronisk biotronapparat.

Hälsocenter Ingela Broberg
Södra Kaserngatan 7
291 31 Kristianstad
Telefontid 8.00 - 9.00
044-20 97 90
[email protected]
Innehåll & upphosrätt: [email protected] © 2007, 2008, 2009, 2010
Hemsideproduktion: eTM - Eggertsen Teknik & Media.