Lär dig hantera stress

En kurs för dig som behöver lära dig hantera stress. Undvika utbrändhet och hälsoproblem. Lär dig hur stress påverkar dig och vad du bör göra.

Det finns saker du kan göra idag för att ta kontroll på din arbetssituation och återfå balansen igen. När stressen tar över är det lätt att mista överblicken.

På den här kursen lär du dig vad som händer i kroppen vid stress. Se dina signaler och grundorsaker samt olika metoder att hantera stress på men inte minst den viktiga återhämtningen.

Sammankomster: 5 gånger om 2 timmars pass

Första kurstillfället
Vad är STRESS
Genomgång av vad som händer i kroppen vid stress. Se Dina signaler. Vi tittar på grundorsaker samt olika sätt och metoder att hantera stress på inte minst den viktiga återhämtningen.

Andra kurstillfället
Hur du stärker din självbild
Lär dig hantera inre oro/stress. Fokus läggs på tankens kraft. Vi reflekterar över olika typer av negativa tankar och hur vi kan förändra/omvandla dessa från negativa – via neutrala - till positiva. Vi kommer att prata om mental träning för att nå en positiv grundinställning.

Tredje kurstillfället
Mindfulness
Hur vi kan påverka vår hälsa och stress genom att använda Mindfulness på jobbet?

Fjärde kurstillfället
Positiv motivation
Med hjälp av våra tankar och tydliga målbilder kan vi påverka vårt liv i rätt riktning. Du får inte lura dig att tro att en stressfri tillvaro skulle vara lyckan. Då har du glömt den positiva stressen. Den positiva stressen är livsnödvändig och den ökar din prestationsförmåga.

Femte kurstillfället
Livsstil – Friskfaktorer
Genom att bli hälsomedveten och inse kopplingen mellan vår hälsa och livsstil bygger vi upp och vårdar vår hälsa. Kunskapen om hur sömn, kost, motion, förebyggande friskvård får dig att må bra.

Målgrupp
Inga förkunskaper krävs. Oavsett hur hälsosituationen ser ut hos dig personligen idag eller i din organisation är det här en användbar kurs för att främja din hälsa och arbetsmiljö individuellt och organisatoriskt.

Hälsocenter Ingela Broberg
Skogsvägen 8 C
291 34 Kristianstad
Telefontid 8.00 - 9.00
0708 - 290 312
[email protected]
Innehåll & upphosrätt: [email protected] © 2007 - 2015
Hemsideproduktion: Christian Eggertsen.