Logotype

Hälsocenter Ingela Broberg

Augusti 2008

Efter att i elva år drivit Biopatikliniken i Kristianstad byter jag nu i höst namn till Hälsocenter Ingela Broberg. Namnbytet är en del i den utvecklingsprocess som mitt företag befinner sig i.

Jag är utbildad diplomerad Biopat och näringsmedicinsk terapeut och auktoriserad och kvalitetssäkrad av KAM (kommittén för komplementär och Alternativ Medicin) och har 40 högskolepoäng i basmedicin. När du kommer till mig behandlar jag kroppen som en helhet och inte bara sjukdomen. Jag tror att det klokaste man kan göra vid sjukdom är att vara öppen för alla behandlingsmetoder, oavsett om de är skolmedicinska eller komplementära och det ena utesluter inte det andra.

När jag startade mitt företag arbetade jag från början med komplementär medicin där tyngdpunkten var att jag tog emot enskilda patienter på besök på min mottagning.

Jag kommer att fortsätta att arbeta med naturmedicin, men eftersom majoriteten av mina patienter har stress som en del av symtombilden har det blivit en naturlig följd för mig att under årens lopp mer och mer inrikta mig på stresshantering. Jag är utbildad diplomerad stresscoach och mental tränare och jag vidareutbildar mig hela tiden inom detta område.

När jag arbetar som personlig coach och samtal använder mig av metoden Integrerad Tankefälts träning (ITT-metoden) som är en individuell metod för att sänka stressen i kroppen. Man arbetar på akupunkturpunkter som är kopplade till känslor och du får ett schema att arbeta med hemma. Med denna metod kan man vara mycket specifik för det man känner oro eller är stressad över, vilket gör att man mycket snabbt känner en förändring till det bättre i kroppen.

Jag har under flera år arbetat med och varit ansvarig för coaching och mental träning i rehabiliterings/samarbetsprojekt drivna av Försäkringskassan och Region Skåne. Jag har arbetat med flera grupper av långtidssjukskrivna.

I mitt företag arbetar jag också förebyggande med livsstilsfrågor för att inspirera och motivera till att må bra och hitta balansen och glädjen i livet genom föreläsningar och kurser. Framöver kommer jag att satsa mer på denna biten och till hösten kommer jag att såväl som i mina egna lokaler som ute på arbetsplatser satsa på föreläsningar och studiecirklar när det gäller stresshantering och personlig utveckling.

Nytt för hösten är också att jag har en ny medarbetare, Bodil Olofsson, vid min sida. Hon har under många år arbetat med rehabilitering av sjukskrivna. Bodil är beteendevetare med en fil kand i kognitiv psykologi samt en magisterexamen i kommunikation.

Erfarenhetsmässigt har jag upptäckt att det finns ett stort behov av kunskap i personlig utveckling därför har vi utvecklat två olika kurser som ska ge dig bästa möjliga kunskap och verktyg för att hitta en varaktig balans och glädje i livet.

Den ena kursen heter Sluta oroa dig och lev i nuet! och kommer att handla om inre oro/rädsla som tar så mycket energi ifrån oss och att sluta med alla negativa och begränsande tankar om dig själv.

Den andra kursen har vi döpt till Hitta din inre styrka och den handlar om att lita till din intuition, att göra ansvarsfulla val och att ha styrkan att stå upp för dig själv.

Nytt är också ämnet kommunikation och retorik. Har du tänkt på om du kommunicerar rätt - om ditt budskap går fram som du vill att det ska. Du får verktygen för detta, ditt kroppsspråk, ditt verbala språk, gester och din röst.

Våra kurser är upplagda så att vi blandar föreläsningar med praktiska övningar.

Dessa kurser kan vi ge i form av föreläsningar eller seminarium på företag/föreningar. Vi kan såväl åka ut på företag som erbjuda företag att komma till oss i våra lokaler. Vi skräddarsyr våra föreläsningar och kurser efter uppdragsgivarens syfte och önskemål.

Välkomna med förfrågan och mer information angående föreläsningar, kurser och studiecirklar. Ring gärna eller maila oss.

Hälsocenter Ingela Broberg
Södra Kaserngatan 7
291 31 Kristianstad
Telefontid 8.00 - 9.00
044-20 97 90
[email protected]
Innehåll & upphosrätt: [email protected] © 2007, 2008, 2009, 2010
Hemsideproduktion: eTM - Eggertsen Teknik & Media.